Putyin keményen figyelmeztette Lengyelországot + videó

Az orosz elnök szerint Varsó mindig is ukrán és belarusz területekről álmodozott.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 14:13
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. június 24. Vlagyimir Putyin orosz elnök a lakossághoz intézett televíziós beszéde közben Moszkvában 2023. június 24-én. Putyin egységre szólított fel a belsõ árulással szemben és kemény fellépést helyezett kilátásba a fegyveres lázadók ellen, miután a Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekbõl Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belarusz ellen elkövetett agressziót Oroszország elleni agresszióként fogjuk kezelni és ennek megfelelően fogunk válaszolni rá – húzta alá Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök a nemzetbiztonsági tanács tagjaival tartott megbeszélésen reagált arra, hogy Lengyelország katonákat telepít a lengyel–belarusz határra. Varsó indoklása szerint erre a Wagner-csoport belarusz tevékenysége miatt van szükség. 

A lengyel vezetők közvetlenül be akarnak avatkozni az ukrajnai konfliktusba annak érdekében, hogy visszaszerezzék maguknak – ahogy ők hiszik – történelmi területeiket, a mai Nyugat-Ukrajnát

− vélekedett Putyin. Hozzátette, Lengyelország belarusz területekről is „álmodozik”. Putyin ezt követően különböző történelmi példákon keresztül támasztotta alá állítását, majd figyelmeztette Varsót: ahogy eddig sem, úgy most sem fog sikerrel járni terve.

Ha a lengyel katonák bevonulnak például Lembergbe (Lviv), akkor ott is akarnak majd maradni. Örökre

− nyomatékosított.

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy Ukrajna nyugati támogatói csalódottak az ellentámadás sikertelensége miatt, a belefektetett pénz és katonai eszközök, külföldi zsoldosok nem térülnek meg. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, már látszik az európai közvélemény változása az Ukrajnának nyújtott támogatásokat illetően, egyre inkább ellenzik a végtelen pénzügyi és katonai segítséget. Putyin szerint a jelenlegi helyzetnek egyetlen nyertese van, az pedig nem más, mint az Egyesült Államok.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a lakossághoz intézett televíziós beszéde közben Moszkvában 2023. június 24-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.