Tizenhat ember halt meg áramütés miatt egy szennyvíztisztítónál + videó

Áramütés végzett tizenöt emberrel az indiai Uttarakhand államban egy szennyvíztisztító telepnél, ahol nagyobb tömeg tiltakozott amiatt, hogy egy munkás áramütés következtében vesztette életét előző este.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 13:58
null
Indian labourers working with the Indian government's "Namami Gange Programme" drag a large clump of the water-clogging hyacinth plant in the polluted Yamuna River in New Delhi on June 5, 2017, on the UN's World Environment Day. The Indian government's "Namami Gange Programme" has since its implementation in 2014 attempted to halt the pollution of Indian waterways, while working towards their conservation and rejuvenation. (Photo by Prakash SINGH / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután egy huszonhét éves munkás kedd este a műszak után nem tért haza a Csamoli körzetben lévő szennyvíztelepről, a családja más falusiak segítségével egész éjjel kereste. Végül reggel találták meg áramütéstől megégett holttestét a munkahelyén.

Reggelre gyakorlatilag az egész falu összegyűlt a helyszínen, és azzal fenyegetőztek, hogy nem engedik elvinni a holttestet, amíg az állami tulajdonban lévő üzem nem fizet kártérítést a családnak.

A tüntetők és a baleset kivizsgálására kiérkező hatósági emberek közül sokan megfogták az üzem bejáratához vezető fémkorlátot, amibe műszaki hiba miatt ugyancsak áram került. 

Tizenöten holtan estek össze, köztük a helyi rendőrőrs vezetője és három biztonsági őr. 

További tizenegy ember égési sérüléseket szenvedett, közülük két személy állapota válságos.

A hatóságok ígéretet tettek a tömegtragédiát okozó műszaki hiba azonnali elhárítására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Prakash Singh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.