Trump felfüggesztené az Ukrajnának nyújtott támogatást

Donald Trump szerint egészen addig nem szabad engedélyezni a fegyverszállításokat, amíg fény nem derül a Biden család korrupciós botrányának részleteire.

Gábor Márton
2023. 07. 30. 19:32
TRUMP, Donald
Greensboro, 2023. június 11. Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyûlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én. MTI/AP/Chuck Burton Fotó: Chuck Burton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnök egy nemrég tett felszólalásában azt követelte, hogy a kongresszus tartsa vissza az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, amíg a Biden-kormányzat nem működik együtt a kongresszusi vizsgálatokat lefolytató szervekkel Biden fiának, Hunter Biden üzleti ügyleteivel kapcsolatban. 

Trump szombaton a pennsylvaniai Erie-ben tartott nagygyűlésen felszólalva azt mondta, hogy addig nem szabad engedélyezni a további fegyverszállítmányokat, amíg az FBI, az igazságügyi minisztérium és az adóhivatal nem szolgáltat ki minden bizonyítékot, amellyel rendelkeznek a Biden családtagok esetleges visszaéléseiről.

Trump azzal gyakorolna nyomást a kezdeményezéséhez nem csatlakozó republikánusokra, hogy az előválasztáson általa támogatott jelölteket indítana velük szemben. Trump jelöltjei a múltban több republikánust is megbuktattak már, mivel Trump hívei rendszeresen nyomást gyakorolnak azokra a republikánus törvényhozókra, akik a volt elnök érdekei ellen mennek.

Keményen kell játszanunk. Ha nem hajlandóak erre, akkor sok jó, kemény republikánus van körülöttünk, és minden egyes alkalommal megkapják a támogatásomat. A kongresszusnak meg kellene akadályoznia megfogyatkozott fegyverkészleteink további elszállítását Ukrajnába, amíg az FBI, az igazázságügyi minisztérium és az IRS át nem ad minden bizonyítékot, amivel a Biden bűncsalád korrupt üzleti ügyleteiről rendelkeznek

 – mondta Trump a gyűlésen.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyűlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én. (Fotó: MTI/AP/Chuck Burton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.