Újabb magyarellenes politikus távozik Brüsszelből

Frans Timmermans elhagyja az Európai Bizottságot.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 07. 20. 13:04
TIMMERMANS, Frans
Brüsszel, 2022. december 20. Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnöke, az európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora érkezik az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek találkozójára Brüsszelben 2022. december 20-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyja az Európai Bizottságot Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, írja a Politico helyi médiaértesülésekre hivatkozva. A brüsszeli hírportál szerint a politikus azért döntött így, hogy indulhasson a hollandiai választásokon. 

Mint arról lapunk is beszámolt korábban a Hollandiába érkező menedékkérők kezelésének vitás ügye miatt összeomlott a holland kormány-koalíció, így Mark Rutte kormányfő benyújtotta lemondását. Majd azt is hozzátette, hogy 13 évnyi miniszterelnökség után nem kíván újra elindulni a tisztségért.

Hollandiában novemberben járulnak az urnákhoz a választópolgárok. Timmermans Munkáspártjának tagjai nemrég pedig azt is megszavazták, hogy a holland Zöldekkel együtt indulnak a közelgő választáson, ezzel növelve esélyeiket az arányos (listás) voksoláson.

Itt az ideje, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz

 – húzta alá a politikus. 

Timmermans 2014 óta a Bizottság tagja, 2019 óta az európai zöld átalakulásért felelős bizottsági tisztséget töltötte be.

 

Borítókép: Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnöke, az európai zöldmegállapodással kapcsolatos munka koordinátora érkezik az EU-tagországok környezetvédelmi minisztereinek találkozójára Brüsszelben 2022. december 20-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.