Videón a Berlin környékén kószáló oroszlán

Szabadon kóborol egy oroszlán Berlin határában. A feltehetően nőstény állatot csütörtökre virradóra a rendőrség is látta, de befogni egyelőre nem tudták.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 16:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drónok, helikopterek, hőkamerák bevetésével nagy erőkkel zajlik a vadállat utáni hajsza – mondta Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere. Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, hogy az elkövetkezendő egy-két napban nem tartják célravezetőnek csapdák kihelyezését.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt a hírről, miszerint

az első bejelentés a vadállatról csütörtökre virradóra érkezett a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnowban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni a mozgását. A rendőrség első értékelései szerint egy nőstény oroszlánról lehet szó. Grubert hangsúlyozta, hogy hitelesnek minősítették a felvételt, és valódi vadállatról van szó.

A rendőrség szemtanúk beszámolóiból arról értesült, hogy a vadállat elejtett egy vaddisznót is, bár nyomokra bukkantak, a tetemet egyelőre nem találták meg.

A polgármester elmondta, hogy a tanítási szünetnek köszönhetően nem kellett aggódniuk a reggeli órákban az iskolákba igyekvő diákok biztonságáért. Az óvodák azonban nyitva tartanak, így az intézményeket felkérték, hogy a gyerekek egyelőre ne hagyják el az épületeket. A lakosokat figyelmeztették, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ne menjenek sétálni vagy futni a környező erdőségbe.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.