Zelenszkijnek nem tetszenek a NATO tervei Ukrajnáról

Az ukrán elnök a vilniusi csúcstalálkozóra tartva elmondta, hogy országa több tiszteletet érdemel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 12:37
ZELENSZKIJ, Volodimir; ERDOGAN, Recep Tayyip
Isztambul, 2023. július 8. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Recep Tayyip Erdogan török államfõvel tartott közös sajtóértekezleten Isztambulban 2023. július 7-én. MTI/EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékeljük a szövetségeseinket. Nagyra értékeljük a közös biztonságunkat. És mindig értékeljük a nyílt beszélgetést. Ukrajna képviselteti magát Vilniusban, a NATO-csúcstalálkozón. Mert ez a tisztelet. De Ukrajna is tiszteletet érdemel – fogalmazott a közösségi médiában megosztott üzenetében Volodimir Zelenszkij. 

Az ukrán elnök elmondta, a Vilnius felé vezető úton kapott jelzéseket arról, hogy olyan lépésekről tárgyalhatnak a NATO-tagállamok, amelyek Ukrajna elvárásainak nem felelnek meg.

– Úgy néz ki, hogy nincs készség Ukrajna meghívására a NATO-ba és bevegyék a szövetségbe – magyarázta, hozzátéve, hogy ez példátlan és abszurd.

– Így az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon tovább alkudozhatnak Ukrajna NATO-tagságáról. Ez pedig Oroszország számára motivációt jelent a terror folytatására – közölte Volodimir Zelenszkij.

A bizonytalanság gyengeség. És erről őszintén fogok beszélni a csúcstalálkozón

 – zárta üzenetét.

Volodimir Zelenszkij korábban utalt rá, hogy nem megy el a csúcsra, ha nem történik semmi olyan, amiért érdemes lenne utaznia. Ám később meggondolta magát, hogy részt vegyen a vilniusi összejövetelen, ahol a tervek szerint személyesen egyeztet Joe Biden amerikai, valamint Recep Tayyip Erdogan török ​​elnökkel is.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2023. július 7-én (Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.