A békét szolgáló erőfeszítésekről egyeztetett Novák Katalin és Ferenc pápa

Idén ez már a negyedik találkozó volt az egyházfő és a magyar köztársasági elnök között.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 25. 14:08
null
Novák Katalin magyar államfő érkezik a Vatikánba, a pápai audienciára 2023. augusztus 25-én. (fotó: Facebook/Novák Katalin)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő és a magyar államfő négyszemközt, spanyol nyelven negyvenöt percig beszélt egymással. A pápa könyvtárszobájában tartott találkozó a negyedik volt Ferenc pápa és Novák Katalin között év eleje óta.       

  

A megbeszélés fő témája a háború befejezése és a béke útjának megtalálása volt − közölte a Sándor-palota az MTI-vel. A felek megállapodtak abban, hogy közösen kell dolgozni a „mielőbbi, hosszú távon fenntartható béke elérése érdekében”.  

Novák Katalin és a szentszéki államtitkár, Pietro Parolin bíboros megbeszélésén is központi téma volt az ukrajnai háború befejezése és az ország humanitárius helyzete − közölte a vatikáni sajtóközpont.

 

Borítókép: Novák Katalin magyar államfő érkezik a Vatikánba, a pápai audienciára 2023. augusztus 25-én (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.