Az amerikaiak kétharmada nem ért egyet a Biden-adminisztráció bevándorlási politikájával

A közvélemény-kutatás szerint egyre kevesebb választó támogatja az elnök politikáját.

Gábor Márton
2023. 08. 26. 19:24
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 16. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án. Biden 2022 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot, amely többek között 430 milliárd dollár támogatást tartalmaz adókedvezmény formájában a zöld gazdasághoz kapcsolódó, az Egyesült Államokban gyártott termékekre. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új felmérés szerint az amerikaiak kétharmada nem helyesli, ahogy Biden elnök a bevándorlási kérdéseket kezeli. A 80 éves elnök általános népszerűségi mutatója 42 százalékon áll, de hat kulcsfontosságú kérdésben – ami a munkaügy, külügy, az Oroszországgal való kapcsolatok, a gazdaság, a Kínával való kapcsolatok és a bevándorlás – az amerikaiak inkább negatívan ítélik meg a regnáló elnök munkásságát. 

A Gallup közvélemény-kutató felmérése szerint a megkérdezettek mindössze 31 százaléka támogatta Bident a bevándorlási válság kezelésében, a megkérdezettek 66 százaléka szerint azonban az elnök nem cselekedett a helyzetnek megfelelően. A megkérdezett demokraták körében is a bevándorlást illetően a legmagasabb Joe Biden elutasítottsága. A demokraták 62 százaléka ugyanis nem helyesli az elnök bevándorlással kapcsolatos döntéseit. 

Az amerikaiaknak mindössze 32 százaléka támogatja Biden Kínával kapcsolatos politikáját, és mindössze a 37 százaléka helyesli az Egyesült Államok jelenlegi Oroszország-politikáját a Gallup felmérése szerint.

A megkérdezettek döntő többsége nem támogatta emellett az elnök gazdasági, külpolitikai és munkaügyi tevékenységét sem.  

A gazdaság volt a Biden-adminisztráció tevékenységében legkevésbé támogatott terület. A republikánusoknak mindössze 3 százaléka állította, hogy helyesli az elnök munkáját.

A Gallup felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben az elnök továbbra is azzal küszködik, hogy a támogatottságát stabilan a 40 százalékos tartományban tartsa, nem valószínű, hogy megnyeri az újraválasztásért folyó küzdelmet. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.