Az eddigi legnagyobb dróntámadást észlelték Oroszországban

Az eddigi legnagyobb dróntámadást észlelték Oroszországban, egy katonai repülőtéren több szállítógép megrongálódott, de sérültekről nem érkezett jelentés.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 6:44
At least three people injured during night attack on Odesa
epa10799378 A handout picture made available by the State Emergency Service shows rescuers working at the place of rocket debris falling on a hypermarket in the southern Ukrainian city of Odesa, Ukraine, 14 August 2023 amid the Russian invasion. Odesa was attacked overnight with eight rockets and 15 shock drones, all of them shot down according to a statement from the Ukraine Air Force. At least three people were injured as State Emergency Service reported. Russian troops entered Ukrainian territory in February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/STATE EMERGENCY SERVICE HANDOUT HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: EPA/STATE EMERGENCY SERVICE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dróntámadást vert vissza az orosz hadsereg a Moszkvától északnyugatra, az észt határ közelében található Pszkov katonai repülőtéren, ahol négy Il–76-os szállító repülőgép rongálódott meg a támadásban – írja a Reuters hírügynökség.

Az incidens legelején érkeztem a helyszínre. Az előzetes információk szerint nincsenek áldozatok. A károk mértékét most mérik fel

– idézi a régió kormányzója, Mihail Vedernyikov Telegram-üzenetét a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása.

A Moszkvától délnyugatra található Kaluga régióban egy drónt ártalmatlanítottak, egy másik egy üres olajtározóba csapódott, a keletkezett tüzet gyorsan elfojtották.

Moszkva, Orjol, Brjanszk és Rjazan régiókban is lőttek le drónokat, ezzel ez volt a háború kezdete óta a legnagyobb dróntámadás orosz területen.

Kijevben egy rakétatámadás során a lehulló törmelék két embert ölt meg, egyet pedig megsebesített az éjjel – írta a The Guardian tudósítása Vitalij Klicskó polgármesterre és a kijevi katonai közigazgatásra hivatkozva.

Borítókép: illusztráció (Fotó: EPA/State Emergency Service)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.