Brutális ámokfutás Dél-Koreában + videó

Legalább tizenégyen megsérültek, amikor egy férfi a tömegbe hajtott, majd késelésbe kezdett Szöul közelében.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, AP2023. 08. 03. 17:32
A járdára hajtva gázolt el négy embert, majd egy bevásárlóközpontban késelt meg többeket egy férfi Dél-Koreában, 2023.08.03-án. (Fotó: Heo TaeJin / Twitter)
A járdára hajtva gázolt el négy embert, majd egy bevásárlóközpontban késelt meg többeket egy férfi Dél-Koreában, 2023.08.03-án. (Fotó: Heo TaeJin / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 14-en megsérültek, amikor a dél-koreai főváros, Szöul közelében egy férfi autójával a tömegbe hajtott, először elgázolva öt embert, majd autójából kiszállva kilenc embert megkéselve egy forgalmas bevásárlóközpontban – hívta fel a figyelmet az esetre mások mellett az AP hírügynökség.

Az eset egy metróállomás közelében lévő bevásárlóközpontban történt, a csúcsforgalom idején Seongnam városában.

Valamennyi sérültet kórházba szállították, közülük többen a hírek szerint súlyosan megsérültek. A helyszínt lezárták, a hatóságok még vizsgálják a történteket.

Az AP hírügynökségnek nyilatkozók elmondták, hogy amikor meghallották, hogy valaki, aki „bűntényt követett el” a második emeletre igyekszik pánikba estek. Voltak, akik egy hűtött raktárhelyiségben rejtőztek el, mások futásnak eredtek.

A BBC brit közszolgálati csatorna szerint a hatóságok a helyszínen letartóztattak egy húsz év körüli férfit, ám az indítéka egyelőre tisztázatlan.

A helyi hírcsatornák „ámokfutásnak” nevezték a támadást, mivel a teljesen feketébe öltözött férfi a járdára lépve, találomra hadonászott a késével miközben besétált a bevásárlóközpontba. 

Az ország rendőrfőnöke „válogatás nélküli terrortámadásnak” minősítette a történteket.

Amint arra a BBC is emlékeztet, a mostani eset közel két héttel egy másik szöuli késelés után történt. Akkor egy ember meghalt, három másik pedig megsebesült.

A mostani esetek ellenére Dél-Koreában viszonylag ritkák az erőszakos incidensek.

Borítókép: A járdára hajtva gázolt el öt embert, majd egy bevásárlóközpontban késelt meg többeket egy férfi Dél-Koreában, 2023. 08. 03-án. (Fotó: Heo TaeJin / Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.