Brutális gyilkosságot követett el az ukrán magyarellenes Baloga klán egyik tagja

Viktor Baloga unokaöccse háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 7:43
Expert,In,Coveralls,Starting,To,Pack,Evidence,On,Crime,Scene
2230642431 Fotó: Gorodenkoff Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat a magyarellenes Viktor Baloga kárpátaljai képviselő unokaöccse, miután egy közlekedési vita során úgy megütött egy orvost, hogy az hat nap kóma után belehalt sérüléseibe – számolt be a Kárpáthír kárpátaljai magyar hírportál. Mint írják, az elkövető – aki egyébként Pavlo Baloga volt ukrán parlamenti képviselő fia is – a tanúvallomásokból és a térfigyelő kamerákból nyert információk szerint összeszólalkozott Ivan Turok munkácsi orvossal, a vita pedig dulakodásba fajult, melynek során az elkövető megütötte az áldozatot, aki a földre esett és eszméletét vesztette.

Viktor Baloga unokatestvére ezt követően elhagyta a helyszínt.  

Az autóban tartózkodott még az elkövető felesége, Darija Begy és annak testvére, Mikola Begy. Utóbbi először magára vállalta az erőszakos cselekményt, de a rendőrségnek sikerült kiderítenie a valódi elkövető személyét – írta a Kárpáthír. A tettest a hatóságok elfogták, ideiglenes fogdába helyezték. 

 

Hírhedt magyarellenesség

A Baloga klán neve ismerősen csenghet olvasóinknak, lapunk több ízben beszámolt az elmúlt időszakban elkövetett magyarellenes cselekedeteikről. Tavaly októberben Munkács polgármestere, Andrij Baloga, illetve apja, Viktor Baloga parlamenti képviselő eltávolították az összmagyar jelképnek számító turulszobrot a munkácsi várból. Helyére az ukrán nemzeti címerként szolgáló háromágú szigony került ünnepélyes átadással. 

Viktor Baloga akkori Facebook-bejegyzésében a turulszobor ledöntését azzal magyarázta, hogy a turul a birodalmi ambíciók és a magyarok Kárpátalja egy részére történő betolakodásának szimbóluma.

Ezt követően idén januárban a munkácsi kistérséghez tartozó, zömében magyarok lakta településen, Fornoson és Dercenben eltávolíttatták a rendőrség közreműködésével a magyar intézményekről a zászlókat. 

Mint azt akkor Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar lap lapigazgatója a Hír TV-nek elmondta, a lépés a Baloga klán újabb bosszúhadjárata.

– Mélyen elítéljük a legutóbbi akciókat, amelyek Munkács városa vezetőségének az ámokfutását jelentik – nyilatkozta lapunknak még idén év elején Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke a munkácsi kistérségben elkövetett magyarellenes akciókról.

Borítókép: Illusztráció (Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.