Egy motorba és egy autóba is belecsapódott a landoló magángép, többen meghaltak + videó

Legalább tíz ember életét vesztette Malajziában bekövetkezett szerencsétlenségben.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2023. 08. 18. 8:25
Tíz ember halt meg, miután egy magánrepülőgép csapódott a földbe Malajziában, összeütközve egy motorkerékpárral és autóval, 2023.08.17-én. (Fotó: Voice of Europe / Twitter)
Tíz ember halt meg, miután egy magánrepülőgép csapódott a földbe Malajziában, összeütközve egy motorkerékpárral és autóval, 2023.08.17-én. (Fotó: Voice of Europe / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tíz ember meghalt Malajziában, miután egy magánrepülőgép leszállás közben nekiütközött egy motorkerékpárnak és egy autónak – jelentette a Reuters hírügynökség. A repülőgép-szerencsétlenség egy Kuala Lumpur melletti repülőtéren történt.

A beszámolók és felvételek alapján a Beechcraft 390-es kisméretű magánrepülőgép fényes nappal meredek szögben csapódott be, amelyet robbanás és tűzgolyó követett. A repülőn hat utas és kétfős személyzet tartózkodott.

Nem volt vészhívás, a repülőgépnek engedélyt adtak a leszállásra

 – idézte a hírügynökség Hussein Omar Khant, a helyi rendőrfőnököt.

Az ország polgári légiközlekedési hatósága (CAAM) közlése szerint a gép délután 2.47-kor vette fel a kapcsolatot a földi légi irányítással, akiktől egy perccel később már meg is kapták a leszállási engedélyt. Azonban a közlemény alapján 2.51-kor vészjelzés leadása nélkül megszakadt a kapcsolat a magánrepülővel.

A járatot a Jet Valet magánrepülőgép-szolgáltató üzemeltette, amely a helyi médiabeszámolók szerint jelezte együttműködését a baleset kivizsgálásában. Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett a tragédiához.

Amint arra a Fox News amerikai hírcsatorna is felhívta a figyelmet, a járat Langkawi üdülőszigetéről indult, és a főváros, Kuala Lumpur közelében található Selangor Sultan Abdul Aziz Shah repülőtérre tartott.

Borítókép: Tíz ember halt meg, miután egy magánrepülőgép csapódott a földbe Malajziában, összeütközve egy motorkerékpárral és egy autóval, 2023. augusztus 17-én. (Forrás: Voice of Europe/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.