Ismét elszabadult az erőszak a balkáni országban

Öt nap alatt a harmadik fegyveres támadás történt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álarcos támadók rontottak be egy kávézóba Koszovóban. A fegyveresek tüzet nyitottak a bent tartózkodókra, majd távoztak a tett színhelyéről – tudósít a szerb Blic napilap internetes oldala. Az események a csütörtök hajnali órákban zajlottak, nem sokkal 1 óra után – közli a helyi média. A Kossev Online koszovói hírportál szerint a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a mentők, több lőszerhüvelyre bukkantak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a támadásban négyen sérültek meg, és egy ember hunyt el. A belügyi szervek szerint egy 39 éves férfi, N. L. vesztette életét a lövöldözés következtében. A többi sérültet az egészségügyi intézményekben látják el. 

Nem a mostani az első gyilkosság és lövöldözés az elmúlt napokban Koszovóban. A Szerbiai Rádió és Televízió közlése szerint három nappal ezelőtt Klinaban hunyt el egy személy, akit lőfegyverrel támadtak meg, az elkövető még mindig szabadlábon van – írja a Novoszti szerb napilap. 

Két nappal korábban pedig Pristinában szintén egy szórakozóhelyen lövöldöztek. 

Abban az esetben is megöltek egy férfit, és mintegy másfél tucatnyian megsérültek.

Mint a Magyar Nemzet akkor is beszámolt, a fővárosi szórakozóhelyen péntek éjszaka vitatkozott össze két társaság, amelynek során tűzharc alakult ki közöttük.

Borítókép: Ellenőrzéseket tart a koszovói rendőrség (Forrás: Koszovói rendőrség Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.