Joe Bidennek nem elég Ukrajna

Az orosz Duma elnöke szerint újabb konfliktust provokálna ki a Fehér Ház.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 15:30
BIDEN, Joe; BLINKEN, Antony; SULLIVAN, Jake
Phnompen, 2022. november 12. Joe Biden amerikai elnök a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége, az ASEAN és az Egyesült Államok csúcstalálkozóján Phnompenhben 2022. november 12-én. A háttérben Antony Blinken amerikai külügyminiszter (b) és Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó (k). MTI/EPA/Kith Serey Fotó: Kith Serey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna sorsát szánja Tajvannak az Amerikai Egyesült Államok

– ezt írta az orosz Duma elnöke. Vjacseszlav Vologyin szerint az újabb konfliktusra azért van szüksége Joe Biden amerikai elnöknek, hogy elterelje a szavazók figyelmét az otthoni problémákról.

Szavai szerint az USA elnöke hibázik, mert az Ukrajnának szánt forrásból fegyvereket kíván vásárolni Tajvannak. Mint hozzátette, a kijevi rezsim nem váltotta be Washington elvárásait, és most az USA egy új konfliktusban keresi a megváltást – idézte a B92 szerb hírportál az orosz politikus nyilatkozatát.

Vologyin hozzátette: Bidennek rendkívül alacsony a támogatottsága, s így nem tudja megnyerni az amerikai választásokat.

Az Informer szerb újság a hír kapcsán megjegyezte, Biden ezzel a lépésével leveszi a kezét Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről, s Kína orra előtt hoz létre egy „új Ukrajnát”.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a Fehér Ház katonai segélyt nyújt Tajvannak. A csomag összértéke az információk szerint 345 millió amerikai dollár. Ezen eszközöket katonai képzésre, oktatásra és védelmi termékekre fordíthatja a kedvezményezett, így részei annak légvédelmi rendszerek, fegyverek, rakéták, de felderítő- és megfigyelőrendszerek is.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége, az ASEAN és az Egyesült Államok csúcstalálkozóján Phnompenben 2022. november 12-én. A háttérben Antony Blinken amerikai külügyminiszter (balra) és Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó (középen) (Fotó: MTI/EPA/Kith Serey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.