Kígyókat és gyíkokat próbált Indiába csempészni egy férfi + videó

A hüllők a Kuala Lumpurból érkező utas táskájában voltak, túlélték a kalandot, a csempészt őrizetbe vették.

Homoky Réka
2023. 08. 01. 20:42
Csempészett kígyó a a dél-indiai Tirucsirapalli repülőtéren Forrás: FL360aero/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő hüllőket, egész pontosan 47 pitont és két gyíkot próbált meg Indiába csempészni egy férfi, akit a dél-indiai Tirucsirappalli repülőtéren füleltek le a hatóságok, írja az India Today. Az elkövető, Muhammad Moideen a Batik Air járatával érkezett a repülőtérre, ám ott a vámosok elfogták, mert gyanús volt a csomagja.  

Miután kinyitották a bőröndöt, kiderült, hogy nem volt alaptalan a gyanújuk, ugyanis a csomagban több lyukas dobozba rejtve különböző fajtájú és méretű élő hüllőket találtak. 

A repülőtérre érkező erdészeti munkatársak 47 pitont és két gyíkot foglaltak le, majd a szabályoknak megfelelően az erdészeti hivatal eljárást indított a hüllők Malajziába való visszaküldése érdekében. A férfit őrizetbe vették, az ügyben nyomozást rendeltek el. 

Nem ez volt az első ilyen eset, május elején egy nő 22 kígyót és egy kaméleont próbált becsempészni Indiába, ő is repülőgépen próbálkozott, derül ki a 6abc.com cikkéből. A hatóságok tájékoztatása alapján a nő a kézipoggyászába zsúfolta be a szerencsétlen állatokat, a hüllőket a reptér személyzete fedezte fel a táska átkutatása során. Azt nem tudni, hogy a nő miért akarta Indiába csempészni a hüllőket, de a feketepiaci kereskedelem szakértői szerint az egzotikus háziállatok egyes országokban a gazdagok státuszszimbólumai, tehát nem kizárt, hogy értékesítési szándékai voltak a csempésznek. 

Borítókép: Csempészett kígyó a dél-indiai Tirucsirappalli repülőtéren (Fotó: FL360aero/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.