Lengyel miniszterhelyettes: Ne hibáztassuk az oroszokat, mert a saját érdekeik vezérlik őket

A politikus szerint az Ukrajnának nyújtott támogatásnak mindig összhangban kell lennie a lengyel nemzeti érdekekkel.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 16:54
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Denisz Smihal ukrán kormányfővel találkozik Kijevben 2023. február 24-én, az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján. Twitter Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én mindig is egy dolgot támogattam: nemzeti érdekeinknek kell vezérelnie bennünket” – fogalmazott Tomasz Rzymkowski lengyel oktatási és tudományos miniszterhelyettes a DoRzeczy lengyel portálnak adott interjújában, melyet a Mandiner szúrt ki. A politikus elmondta, Lengyelország nemzeti érdeke, hogy Ukrajna szuverén és független államként létezzen, és Lengyelország, ha határos az Orosz Föderációval, csak északról legyen, ne északról és keletről.

Mint fogalmazott, nem szabad neheztelni sem az ukránokra, sem a lengyelekre, sem az oroszokra azért, mert a saját nemzeti érdekeik vezérlik őket. 

A lengyel államnak keményen kell döntenie, és csak azt szabad tennie, amit a nemzeti érdek diktál – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Borítókép: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Denisz Smihal ukrán kormányfővel találkozik Kijevben 2023. február 24-én, az orosz–ukrán háború egyéves évfordulóján (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.