Magyarságával védekezik a hungarofób bukott szlovák külügyminiszter

Rastislav Kacer rendszeresen támadja hazánkat és Orbán Viktor kormányfőt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 13:01
null
ROMANIA-POLITICS-DIPLOMACY-DEFENCE-NATO Fotó: DANIEL MIHAILESCU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én magam is részben magyar gyökerekkel rendelkezem, akkor milyen hungarofóbiáról beszélünk?

– fogalmazott egy interjúban Rastislav Kacer korábbi szlovák külügyminiszter, amit a Mandiner szúrt ki. A hazánkat folyamatosan támadó politikus elmondta, szerinte soha nem kritizálta Magyarországot, hazánkat szép országnak tartja és szereti, „az embereivel együtt”. Kacer az interjúban újfent a putyini imperializmushoz hasonlította Orbán Viktor „revizionizmusát és a szomszédokkal szembeni eroziós politikáját”.

Putyin a szavakról a tettekre váltott. Évek óta azt hangoztatta, hogy milyen rossz, hogy a Szovjetunió összeomlott, hogy ez történelmi igazságtalanság, hogy nagy és tisztelt ország volt, amelyet a Nyugat megalázott. Aztán megtámadta Ukrajnát. Orbán is tíz éve mond valami ehhez hasonlót. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy ez nem vezet ahhoz, hogy Putyin gyakorlatilag inspirálja őt?

− tette fel a kérdést a volt külügyminiszter. 

 

Magyarellenes kirohanások

Kacer korábbi szavai ugyanakkor megkérdőjelezik mostani nyilatkozatát. Nemrégiben az Új Szó felvidéki magyar napilapnak adott interjúban a Fideszt a nácikhoz hasonlította, valamint kiállt azon nézetei mellett, amelyek szerint Magyarországnak területi igényei vannak Szlovákiával szemben. Ezt megelőzően még márciusban írtunk róla a Ma7 felvidéki magyar lap cikke nyomán, hogy egy pódiumbeszélgetés keretein belül a volt külügyér Kijev támogatása mellett érvelve megjegyezte: 

ha nem támogatnák Ukrajnát, ma már itt lenne az orosz hadsereg, s lehet, hogy már Kassán vágtatna egy admirális.

Ezzel Horthy Miklós 1938-as kassai bevonulására utalt.

Februárban pedig egy Facebook-bejegyzésben ment neki nyomdafestéket nem tűrő módon hazánknak és Orbán Viktornak.

Üzenem Putyin kollaboránsainak, különösen a Kárpát-medencében és a Felvidéken lévőknek, akik Ukrajna elpusztítása árán képzelik el a békét, hogy húzzanak a f…szba!

– írta Kacer. Ezt megelőzően pedig arról beszélt, hogy ha Oroszország sikeresen elfoglalta volna Ukrajnát, akkor Magyarország is területi igényéket jelentett volna be Szlovákiával szemben.

Borítókép: Rastislav Kacer volt szlovák külügyminiszter (Fotó: AFP/Daniel Mihailescu) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.