Megvolt az első homoszexuális amerikai elnök, és nem is tudtunk róla

Hideget és meleget is kapott Barack Obama a vallomása után – szétszedik az emberek a volt elnököt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 18:38
OBAMA, Barack
Milwaukee, 2020. augusztus 20. A videofelvételrõl készült képen Barack Obama volt amerikai elnök videokonferencia keretében mond beszédet a demokraták négynapos elnökjelöltállító konvenciójának harmadik napján 2020. augusztus 19-én. Az eseménynek a Wisconsin állambeli Milwaukee egyik konferenciaközpontja adott otthont. MTI/EPA/DNCC Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama féltestvére is reagált arra, hogy az egykori elnök meleg lehet. A posztja alatt ezután egymást érték a kommentek, amiket azóta töröltek a korábban Twitterként ismert X platformról. De a YouTube-on és a TikTokon elérhető videók alatt is rengeteg komment érkezik, miszerint ezek nem pletykák, ez nyílt titok, amit senki nem mer kimondani. Egy hozzászóló felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak az első fekete elnök Barack Obama, de az első homoszexuális is, és még csak nem is tudtak róla az amerikaiak.

Forrás: YouTube

Néhányan azt is felvetették, hogy Joe Biden és Barack Obama egy párt alkotnak.

Az egész ügyet az robbantotta ki, hogy az egykori amerikai elnök még évtizedekkel korábban arról írt az akkori barátnőjének egy levélben, hogy

minden egyes nap szeretkezik férfiakkal, de csak képzeletben. Erről David Garrow, Obama egyik önéletrajzírója beszélt egy interjúban.

 

Az egykori elnök fiatalon sokat elmélkedett a szexualitásról, a genderről és a szexuális orientációról. David Garrow talált is egy érdekes levelet, amit a fiatal Obama az akkori barátnőjének írt. Ebben azt írja, hogy „a homoszexualitásról azt gondolom, hogy az egy kísérlet, hogy kivonjuk a jelenből magunkat és elutasítsuk a létünk bohózatát”. 

Tudod, én naponta szeretkezem férfiakkal, de csak elméletben

 – írja. 

Majd folytatta azzal, hogy 

az elmém nagymértékben androgün, és remélem, hogy még inkább azzá válik, amíg nem fogok emberekben gondolkodni, sem nőkben, sem férfiakban. De amikor visszatérek a testembe, azt látom, hogy férfi vagyok, és úgy döntök, hogy elfogadom ezt az lehetőséget

 – írta Obama 1982-ben az akkori barátnőjének.

A levél eredeti példánya az Emory Egyetemé, és nem lehet sem lefotózni, sem másolni. Az író úgy jutott hozzá a levélhez, hogy az egyik barátja átírta neki kézzel.

A volt elnök testvére szerint nem kérdés a szexuális orientációja 

Barack Obama féltestvére, Malik Obama kígyónak, kamunak nevezte az elnököt egy bejegyzésében a közösségi oldalán. Majd az egyik – azóta törölt kommentben – valaki megkérdezte, hogy Obama meleg-e, mire a testvér válaszában megerősítette, hogy igen. 

Mások a kommentekben a családjáról beszélnek, hogy mennyire sajnálják őket, például a feleségét, Michelle-t.

Fotó: Forrás: TikTok

A YouTube-on több kommentelő is megjegyezte, hogy Obama szexuális identitása nyílt titoknak tekinthető, és többen féltik az újságírónőt, nehogy véletlen baleset történjen vele, miután felfedte a levél tartalmát.

Fotó: Forrás: Youtube

Volt, aki arról írt, hogy Chicagóban köztudott volt, hogy Barack Obamának bérlete volt az egyik melegfürdőbe. 

Forrás: Youtube

Volt, aki ezt az első elnökségét megelőző kampány alatt nyilvánosságra akarta hozni, de rejtélyes módon elhunyt, és a mai napig tisztázottak a halála körülményei – írja egy másik kommentelő.

Forrás: YouTube

Borítókép: Barack Obama, az Egyesült Államok egykori elnöke (Fotó: MTI/EPA/DNCC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.