A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Menczer Tamás: Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

Az államtitkár arra reagált, hogy hirtelen igen sokan érzékenyek lettek a belügyekre szlovák oldalon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 13. 12:21
MENCZER Tamás
Budapest, 2023. május 16. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetrõl a minisztériumban 2023. május 16-án. A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek - közölte az államtitkár. A busz egy kamionnal ütközött össze az elõzõ napon a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi oldalán kommentálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a magyar külügyminiszter előző napi posztjára érkezett szlovák reakciókat.

„Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis… Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6.20-assal. Láttam a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy »hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben«, és erre az egyik példa, hogy Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát” – áll az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás azt írta, hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a belügyekre, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

– Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg – fogalmazott, hozzátéve: – Nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48 (!) nappal. Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít. 

Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

– zárta bejegyzését Menczer Tamás.

 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.