Elemér 2024. február 28.
logo

Menczer Tamás: Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.08.13. 12:21 2023.08.18. 07:33
Menczer Tamás: Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

Közösségi oldalán kommentálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a magyar külügyminiszter előző napi posztjára érkezett szlovák reakciókat.

„Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis… Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6.20-assal. Láttam a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy »hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben«, és erre az egyik példa, hogy Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát” – áll az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás azt írta, hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a belügyekre, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

– Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg – fogalmazott, hozzátéve: – Nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48 (!) nappal. Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít. 

Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb

– zárta bejegyzését Menczer Tamás.

 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.