Merényletet akadályoztak meg az izraeli katonák

A terrorista sejt vezetőjét megölték, Naif Abu Tszuik a dzseníni menekülttábor 26 éves lakója volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 06. 20:47
null
Dzsenin, 2023. július 3. Az izraeli hadsereg páncélozott jármûvei a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án. A hadsereg hétfõn közölte, hogy terrorista célpontokat támadott a mûvelet során, amelyben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint három lakos életét vesztette, kéttucatnyian megsebesültek. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli katonák lelőttek három, merényletre készülő palesztint Ciszjordániában – közölte az izraeli katonai rádió vasárnap. A tájékoztatás szerint a három férfi a ciszjordániai Dzsenínben működő terrorista sejt tagja volt. Autójukra a település határában nyitottak tüzet a biztonsági erők. A feltételezett szélsőségesek éppen úton voltak, hogy egy merényletet kövessenek el.

A terrorista sejt vezetőjét, Naif Abu Tszuikot megölték. A dzseníni menekülttábor 26 éves lakója volt

– derült ki a hadsereg közleményéből, amely „vezető katonai ügynökként” jellemezte a férfit.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök méltatta az izraeli biztonsági erőket, mondván, Izrael „továbbra is minden időben és mindenhol fel fog lépni azokkal szemben, akik meg akarnak ölni”. Hazem Kászem, a Gázai övezetet uraló radikális Hamász palesztin mozgalom szóvivője közölte, hogy a három palesztin halálát meg fogják bosszulni. „Az ellenség, amely meggyilkolt hármat palesztin népünkből, meg fog fizetni bűneiért” – tette hozzá.

Szombat este egy Dzsenínből származó palesztin Tel-Avivban agyonlőtt egy biztonsági őrt, egy másik biztonsági pedig végzett a támadóval. Ez idén már a negyedik terrortámadás volt Tel-Avivban.

Borítókép: Az izraeli hadsereg páncélozott járművei a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.