Orosz harci repülő semmisített meg egy ukrán hajót a Fekete-tengeren

Az oroszok állítása szerint a vízi jármű megközelítette a gáztermelő létesítményeiket.

2023. 08. 22. 8:47
null
San Carlos del Meta, 2015. április 16. Egy orosz gyártmányú Szu-30 nehéz vadászbombázó repülõgép a venezuelai hadsereg hadgyakorlatán San Carlos del Metában 2015. április 15-én. (MTI/EPA/Miguel Gutierrez) Fotó: Miguel Gutierrez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fekete-tengeren közlekedő ukrán felderítőhajóra mért csapást egy orosz harci repülő – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A Fekete-tengeri Flotta Szu–30-as repülőgépének legénysége megsemmisítette az ukrán haderő felderítőhajóját az orosz gáztermelő létesítmények közelében

 – írták meg részletes beszámolójukban a Telegramon.

https://t.me/mod_russia/29668

Amióta Oroszország nem hosszabbította meg a gabonamegállapodást – amely lehetővé tette az ukrán gabona biztonságos exportját –, a Fekete-tengeren kiéleződött a konfliktus a hadban álló felek között. Oroszország ezt követően ugyanis bejelentette, hogy minden, az ukrán kikötők közelében közlekedő fekete-tengeri hajóra potenciális fenyegetésként tekint.

Moszkva a múlt héten egyébként egy sor dróntámadást hiúsított meg, amelyekkel hadihajóit vették célba. Korábban ugyanakkor az ukrán drónok Novorosszijszk kikötővárosra mértek csapást, károkat okozva egy orosz hadihajóban.

Kijev éppen hétfőn jelentette be, hogy azt fontolgatja, egy újonnan tesztelt fekete-tengeri humanitárius folyosót használ a gabonaexportjához, miután a múlt héten sikeresen evakuáltak egy hajót ezen az útvonalon.

Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonatermesztője és exportőre, és rendszerint több millió tonnát szállít belőle a fekete-tengeri kikötőiből, Odesszából és Mikolajivból.

Eközben az orosz védelmi minisztérium arról is beszámolt, hogy négy ukrán drónt ártalmatlanított a légvédelem, közülük kettőt Moszkva közelében.

Borítókép: Egy orosz gyártmányú Szu–30 nehéz vadászbombázó repülőgép 2015. április 15-én (Fotó: MTI/EPA/Miguel Gutierrez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.