Súlyos rakétatámadás érte Herszont: egy csecsemő is az áldozatok között van

Ukrán közlések szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább ötszáz gyerek halt meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 13. 12:55
null
Pokrovszk, 2023. augusztus 10. Orosz rakétatámadásban megsemmisült épületek mellett megy el egy nõ a kelet-ukrajnai Donyecki területen levõ Pokrovszkban 2023. augusztus 9-én, az Ukrajna elleni orosz hadmûveletek második évében. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz rakétatámadás érte vasárnap a dél-ukrajnai Herszon régióját, a hat halálos áldozat között egy csecsemő is van – jelentette be az ukrán belügyminiszter a Telegramon.

Igor Klimenko azt mondta, az alig 23 napos kisbaba mellett három felnőtt – köztük a csecsemő szülei – haltak meg Siroka Balka településnél, két másik ember Sztaniszlavnál. A csecsemő testvére, egy 12 éves gyerek súlyos sebesülésekkel kórházba került.

Az ukrán főügyészség vasárnap közzétett becslései szerint a 2022 februárja óta tartó háborúban már legalább ötszáz gyerek halt meg, további 1100 pedig különböző mértékű sebesülést szenvedett. 

Az ügyészség részéről hozzátették, hogy a valódi szám ennél vélhetően sokkal magasabb, ugyanis a harcok sújtotta, valamint az orosz erők által megszállva tartott régiókból nincsenek adatok.

A legtöbb gyerek a kelet-ukrajnai donyecki és harkivi régióban vesztette életét, ám sok a halálos áldozat Kijev és Herszon térségében is – tette hozzá az ügyészség.

 

Borítókép: Orosz rakétatámadásban megsemmisült épületek mellett megy el egy nő a kelet-ukrajnai Donyecki területen levő Pokrovszkban 2023. augusztus 9-én, az Ukrajna elleni orosz hadműveletek második évében (Fotó: MTI/AP/Libkos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.