Több száz kilogramm kokaint talált a cseh rendőrség

A fogás értéke meghaladja a harmincmilliárd forintot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 14. 6:19
null
Budapest, 2020. január 15. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) által közreadott kép a Sziget fesztiválon drogot áruló hollandok ügyében lefoglalt kábítószerrõl. A rendõrség lezárta a nyomozást a két holland fiatal ügyében és jelentõs mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt javasol ellenük vádemelést az ügyészségnek. MTI/BRFK Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh rendőrség 646 kilogramm kokaint talált egy banánszállítmányba rejtve – közölte vasárnap az országos kábítószer-ellenes hatóság szóvivője. Tájékoztatása szerint a drogot egy áruházlánc központi raktárában fedezte fel egy alkalmazott szombaton a Prága melletti Klecany településen. A dolgozónak gyanús csomagocskák tűntek fel a biobanánokkal teli raklapok kirakodásánál és értesítette a rendőrséget.

Az egykilogrammos csomagokból vett minták elemzése alapján megállapították, hogy kokainról van szó.

A banánszállítmányt eredetileg Ecuadorból Amszterdamba szánták. A hatósági szóvivő szerint azt feltételezik, hogy a kábítószercsempészek hibát követtek el, és időhiány miatt a drogot nem tudták a tervek szerint kirakodni Amszterdamban, így az a banánokkal együtt a cseh logisztikai központban kötött ki.

A kábítószer feketepiaci ára a hatóságok szerint meghaladja 83 millió eurót (30 milliárd forint).

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.