A híres nyugati sajtószabadság: nem engedték be az orosz újságírót Macron sajtótájékoztatójára + videó

Arra a kérdésre, hogy miért nem mehet be, a riporter szűkszavú választ kapott: „Tudja, hogy miért.”

2023. 09. 10. 15:12
Emmanuel Macron President Of The Republic Of France At The European Council
Emmanuel Macron President of the Republic of France at the Tour de Table - Round Table at the headquarters of the European Council meeting in Brussels with the EU heads of states. The French President Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron and the leaders have on their agenda to discuss on the 2-day summit the support to Kyiv and Ukraine, strengthen Europes economy, security and defense capabilities, migration, China and external relations. Jens Stoltenberg the Secretary General of NATO attended the summit. Brussels, Belgium on June 29, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a Telegram üzenetküldő-alkalmazáson terjedő felvétel tanulsága szerint nem engedték be az orosz újságírókat Emmanuel Macron G20-csúcstalálkozó keretein belül tartott sajtótájékoztatójára. A videón – noha az előzmények nem ismertek – az látszik, hogy egy biztonsági őr megállít egy újságírót, aki a francia elnök sajtótájékoztatójára próbál bejutni. Ezt követően megkérdezi tőle, hogy melyik országból jött, majd miután kiderül, hogy Oroszországból, megtagadja számára a belépést. Amikor az említett riporter megkérdezi, hogy miért nem engedik be az orosz újságírókat, holott mindenki más bemehet, egyszerűen annyi választ kap:

Tudja, hogy miért.

Az elmúlt napokban nem ez az első eset, hogy orosz vagy Oroszországhoz köthető újságírók kerülnek kellemetlen helyzetbe. Ahogy arról lapunk is beszámolt, nemrégiben oroszbarát újságírókat tartóztattak le Örményországban. Mik Badaljan oroszbarát bloggert és Ashot Gevorgyant, a Sputnik örményországi újságíróját egy fegyverkereskedelmi üggyel kapcsolatban vették őrizetbe. 

A Rosszija Szegodnya állami orosz médiacsoport, amelyhez a Sputnik örmény kiadása is tartozik, azt közölte, hogy figyelemmel kíséri Gevorgyan őrizetbe vételét, és remélik az összes eljárási norma betartását. 

Az Oroszország és Örményország testvéri népei közötti barátság aláásására irányuló esetleges provokációknak azonnal véget kell vetni

– áll a holding közleményében.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: AFP/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.