„A közvéleményt megrészegíti az oroszgyűlölet propagandája” – reagált a Kreml egy Putyin-interjúra

Vlagyimir Putyin orosz elnök „készen áll interjút adni Tucker Carlsonnak?” – szegezték oda a kérdést a Kreml szóvivőjének.

Forrás: RIA Novosztyi2023. 09. 25. 14:49
Dmitrij Peszkov
Kremlin spokesman Dmitry Peskov moderates Russian President Vladimir Putin's annual press conference at the Manezh exhibition hall in central Moscow on December 23, 2021. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP) Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most az amerikai állampolgárokat russzofób propagandával sújtják, de egyszer eljön a pillanat, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút ad a nyugati közönségnek” – idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség. Peszkovot azután kérdezték meg, hogy Tucker Carlson, amerikai véleményvezér állítása szerint „az amerikai kormány megtiltotta neki, hogy interjút készítsen az orosz elnökkel”.

Peszkov mint ismertette, az orosz elnök nem szűkölködik az interjúkérésektől, „naponta több tucat megkeresés érkezik a Kremlhez, köztük amerikai sajtótermékektől is”.

Minden bizonnyal eljön a pillanat, amikor alkalom nyílik egy ilyen interjúra, ám most, amikor a közvéleményt megrészegíti az oroszgyűlölet propagandája nem valószínű, hogy bárki is képes lenne azt megvalósítani, és józanul értékelni az orosz elnök helyzetét, vagy éppen jövőképét

– fűzte hozzá azon újságírói felvetésre, hogy Putyin „készen áll -e interjút adni Carlsonnak”.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Putyin mindig rendkívül őszintén válaszol a külföldi sajtó kérdéseire, és részletesen elmagyarázza Oroszország álláspontját. Hozzátette: „Ez most sem lenne másképp.” Ám arra a kérdésre, hogy Tucker Carlson lehetőséget kap-e majd kérdései feltevésére csak sejtelmesen annyit mondott: „azt majd meglátjuk”. 

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz elnök éves sajtótájékoztatóján Moszkvában, 2021. 12. 23-án. (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.