„A Nyugat ócskavasat küld Ukrajnának”

Német katonai szakértő vallott az Ukrajnának biztosított rendszerekről.

2023. 09. 08. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt is mondhatjuk, hogy a Nyugat ócskavasat küld Ukrajnának

– válaszolta újságírói kérdésre Ralph Thiele, a Német Politikai-Katonai Társaság elnöke. A német szakértő a svájci SRF-nek nyilatkozott, amelyet a Mandiner szúrt ki. Thiele-t arról kérdezték, hogy mire tud menni Ukrajna a Leopard 1-es német fejlesztésű harckocsikkal, melyeket már több mint ötven évvel ezelőtt gyártottak. Mint azt a szakértő elmondta, minden kontextustól függ, ugyanis annak ellenére, hogy viszonylag öreg rendszerekről van szó, sok harckocsinál még mindig jobbak. 

Kiemelte, hogy ennek ellenére nyilván vannak gyengeségei a Leopardoknak, különösen az oldalvédelem terén.

Ralph Thiele hangsúlyozta, a Leopardok valószínűleg nem fognak fordulatot hozni a háborúba. Hozzátette, ezeket a nem igazán lehet modernizálni, csupán a régi állapotát tudták helyreállítani. Leszögezte ugyanakkor, hogy a rossz kezekben még a legmodernebb hadi eszközök is hamar ócskavassá válhatnak.

Borítókép: Ukrán tüzérségi rendszer (Forrás: Telegram/Volodimir Zelenszkij)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.