Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

A széthúzás miatt csúsznak az újabb szankciók

Repedezik az európai egység Ukrajna támogatásának kérdésében.

2023. 09. 27. 6:10
A brüsszeli döntéshozók nem Európa érdekeit tartják szem előtt
Brüsszel, 2023. március 21. Uniós zászlók az Európai Bizottság székháza, a Berlaymont-épület elõtt Brüsszelben 2023. március 21-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió tagállamai közti egyet nem értés a fő oka annak, hogy lassul az Oroszország elleni szankciók bevezetésének üteme – mondta Kirill Logvinov, Oroszország megbízott állandó brüsszeli képviselője a RIA Novosztyinak adott interjújában, amelyet a Lenta orosz hírportál szemlézett. 

Logvinov szerint a szankciókba való belefáradás mértéke tagállamonként eltérő, függ a belpolitikai kérdésektől és főleg a választási ciklusoktól – vélekedett a diplomata, aki szerint egy újabb szankciós csomag elfogadását megnehezítik a tagállamok között feszülő ellentétek. 

A tagállamok Ukrajna támogatása kapcsán is megosztottak 

– fűzte hozzá Logvinov.

Magyarország már a kezdetektől ellenzi az Oroszország elleni szankciókat, amelyekről nemrég Annalena Baerbock német külügyminiszter is elismerte, hogy nem működnek. Ráadásul az elmúlt napokban Ukrajna diplomáciai adok-kapokba keveredett Lengyelországgal, a választások előtt álló Szlovákiában pedig a szankciókat hevesen ellenző Robert Fico áll nyerésre, 

így a további szankciók bevezetésének esélye enyhén szólva kétséges.

 

Borítókép: Uniós zászlók az Európai Bizottság székháza, a Berlaymont-épület előtt Brüsszelben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.