El fogják pusztítani a migránsok New York városát – mondja a polgármester

Két éve még menedéket ígért a migránsoknak, bírálva a konzervatív vezetésű déli államokat a korlátozó bevándorlási politikáért, ma már a saját városát temeti a demokrata vezető – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2023. 09. 10. 17:33
null
Tripoli, 2023. szeptember 6. A szubszaharai térségbõl érkezett illegális bevándorlók várják hazaszállításukat Tripoliban 2023. szeptember 6-án. A líbiai hatóságok a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IMO) közösen végzik az Afrikából és Bangladesbõl származó migránsok önkéntes hazatelepítését származási országukba. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eric Adams, New York polgármestere kijelentette, hogy nem látja a tomboló migránsválság végét, és figyelmeztetett, hogy az illegális bevándorlás folyamatos beáramlása tönkreteszi New Yorkot. A demokrata városvezető most arra szólítja fel a migránsokat, hogy maradjanak távol, miután tavaly tavasz óta több mint 110 ezer migráns érkezett a metropoliszba; a szállást és megélhetést igénylő migránsok száma megközelíti a 60 ezret – erre hívja fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség, amely a cikkében megjegyzi:

Adams a héten az Upper West Side-on tartott városházi gyűlésen azt mondta, hogy havonta tízezer migráns érkezik, és arra figyelmeztetett, hogy a közszolgáltatások telítődtek, és a válság nem mutatja az enyhülés jeleit. Adams azt is megjegyezte, hogy pályafutása során soha nem látott még olyan krízist, amelynek ne látta volna a végét – egészen mostanáig.

Adams úgy fogalmazott: 

Van egy 12 milliárd dolláros költségvetési hiányunk, amit sürgősen csökkentenünk kell. A város minden szolgáltatása érintett lesz, mindenkit érinteni fog, még az önök környékét is. Már tavaly is mondtam, amikor 15 ezren voltak. Most ismét mondom, 110 ezernél, a várost, amit ismertünk, el fogjuk veszíteni

– tette hozzá.

A V4NA megemlíti, hogy Adams két évvel ezelőtt még nem látott problémát a tömeges illegális bevándorlásban, egy alkalommal pedig a közösségi oldalán megígérte, hogy kormánya alatt New York menedékhely marad az amerikai álmot kergető migránsok számára. Akkoriban a konzervatív vezetésű, déli amerikai államokat, például Texast élesen bírálta, amiért korlátozó bevándorlási politikát vezettek be.

Az elmúlt hónapokban azonban Adams határozottan megváltoztatta a véleményét. Júliusban a demokrata polgármester bejelentette, hogy szórólapokat fog osztogatni az amerikai–mexikói határon, amelyekkel lebeszélné a migránsokat arról, hogy a birodalom városába utazzanak, azzal magyarázva, hogy New Yorkban drága az élelmiszer és a közlekedés, és hogy nincs garancia arra, hogy az újonnan érkezők hozzáférnek a lakhatáshoz és a szociális szolgáltatásokhoz – idézi fel a nemzetközi hírügynökség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.