Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Elfogadhatatlan mértékű a migránsáradat, az észak-afrikai ország több mint 2500 bevándorlót tartóztatott fel néhány nap alatt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.20. 06:51 2023.09.20. 09:01
Elfogadhatatlan mértékű a migránsáradat, az észak-afrikai ország több mint 2500 bevándorlót tartóztatott fel néhány nap alatt

Tunézia több mint 2500 migránst tartóztatott fel az utóbbi négy napban, és embercsempészek tucatjait fogta el a múlt héten indított nagyszabású biztonsági műveletében a tengerparti Szfaksz városának térségében − közölte az észak-afrikai állam parti őrsége.

A tunéziai nemzeti gárda pedig kedden arról számolt be, hogy 62 embercsempészt kerítettek kézre és több tucat bárkát foglaltak le. Hozzátette, hogy Tunézia szárazföldi határán mintegy 1900 illegális bevándorlót akadályoztak meg a határsértésben. 

A legtöbb migráns az Algériával közös határon keresztül érkezik Tunéziába, ahonnan tengeri úton főként Olaszország felé próbálnak átkelni.

A biztonsági erők több száz tagjával végrehajtott akciót Kaisz Szaíd tunéziai elnök rendelte el, aki a migránsok elfogadhatatlan mértékű beáramlására hivatkozott. A keresőkutyák és repülők bevetésével lefolytatott műveletben terrorelhárítási alakulatok is részt vettek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock/photofilippo66)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.