időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Eltűnt egy F–35-ös vadászgép Amerikában

Magyar Nemzet
2023.09.18. 13:59 2023.09.18. 14:14
Eltűnt egy F–35-ös vadászgép Amerikában

Egy eltűnt F–35 Lightning II vadászgép után kutatnak az amerikai hadsereg tisztviselői – számolt be a Fox News amerikai hírcsatorna. A szokatlan eltűnés vasárnap délután történt, amikor is a pilóta egy baleset következtében katapultált az említett gép fedélzetéről. 

Ekkor látták utoljára a vadászgépet. 

A dél-karolinai Charleston egyesített támaszpont Facebook-bejegyzése szerint az államban található Moultrie és Marion tavak környékén kutatnak a repülő után. 

 

A keresés közben kevés információra tudnak támaszkodni: a repülő utolsó ismert koordinátája, valamint a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) adatai segítik a munkájukat. A gép egyébként a Beaufort tengerészgyalogsági légi támaszpont tulajdona. A Charleston bázis bejegyzésében arra kérte a lakosságot, hogy működjenek együtt a katonai és civil hatóságokkal amíg zajlik a keresés.

Az esetre reagált Nancy Mace dél-karolinai republikánus képviselő is.

Hogy a pokolba tudnak elveszíteni egy F–35-öst? Hogy lehet, hogy nincs rajta semmilyen nyomkövető eszköz és a civilek segítségét kell kérni, hogy találják meg és adják le?

– fakadt ki a politikus X-bejegyzésében.

A nem mindennapi hír természetesen az internet népét is rögtön megihlette, a kommentelők rögtön nekiálltak viccelődni a hadsereg bakiján. Egyikük az Amerikában elterjed jelenséget figurázta ki, amikor is eltűnt gyermekek képét nyomtatják a tejesdobozok oldalára – ez esetben egy F–35-ös került oda. Mások azzal viccelődtek, hogy a vadászgép már valószínűleg Ukrajnában van, utalva Volodimir Zelenszkij folyamatos kérésére a nyugati szövetségesek felé, miszerint küldjenek modern repülőket a háborúban álló országnak.

Látott engem? – áll a tejesdoboz oldalán. Forrás: Facebook

Az F–35-öst nem, de az alkalmatlanság gyökerét megtaláltam

– írta az egyik kommentelő, beillesztve egy képet Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterről. 

Borítókép: F–35-ös vadászgép (Forrás: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.