időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Ennyi volt, átadjuk a bécsújhelyi lövöldözőt az osztrák hatóságoknak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.28. 15:29 2023.09.28. 15:31
Ennyi volt, átadjuk a bécsújhelyi lövöldözőt az osztrák hatóságoknak

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön annak a török állampolgárságú férfinak az átadását, aki ellen az osztrák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmények miatt – tudatta a magyar bíróság közleményben.

A férfi ellen az Osztrák Szövetségi Köztársaság Wiener Neustadti Ügyészsége bocsátott ki európai elfogatóparancsot.

Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 24-én éjjel Wiener Neustadtban, egy bevásárlóközpont parkolójában az általa vezetett fekete BMW-ből legalább háromszor rálőtt áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette.

A körözött férfi szeptember 24-én reggel próbált kilépni a röszkei autópálya határátkelőhelyén, az ellenőrzés során azonban egy Walther típusú pisztoly került elő a kocsijából. A fegyverben két lőszer volt, további 35 pedig a fegyver mellett. A gyanúsítottnak a fegyver birtoklására és Magyarországon történő átszállítására nem volt engedélye, ezért a magyar hatóságok eljárást indítottak ellene, és a Szegedi Járásbíróság szeptember 26-án elrendelte letartóztatását.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszék az európai elfogatóparancsban szereplő cselekmény miatt elrendelte a gyanúsított átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az osztrák hatóságoknak. A végzés végleges – közölték.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.