időjárás 10°C Helga 2023. október 3.
logo

Erdogan: Amilyen megbízható a Nyugat, olyan megbízható Oroszország is

Magyar Nemzet
2023.09.19. 06:34 2023.09.19. 08:32
Erdogan: Amilyen megbízható a Nyugat, olyan megbízható Oroszország is

Recep Tayyip Erdogan török elnök a PBS amerikai televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy Oroszországban és Vlagyimir Putyin elnökben ugyanúgy megbízik, mint a Nyugatban.

„Nincs okom arra, hogy ne bízzak benne. Amennyire megbízható a Nyugat, annyira megbízható Oroszország is. Az EU ötven éven át várakoztatott minket az ajtaja előtt. Most már ugyanúgy bízom Oroszországban, mint a Nyugatban” – mondta Recep Tayyip Erdogan a PBS amerikai televíziós csatornának adott interjújában.

A török elnök arról is beszélt, hogy Ankara nem köteles ugyanazt tenni, mint az uniós államok az oroszellenes szankciók kérdésében.

Törökország helyzete a világban más, mint az EU-tagállamoké. Oroszország az egyik legközelebbi szomszédunk, és közös a történelmünk 

– hangsúlyozta Erdogan, aki az interjúban beszélt Svédország NATO-csatlakozásáról is, és elégtelennek nevezte Stockholm lépéseit. 

Megjegyezte, Svédországnak teljesítenie kell a terrorizmus elleni küzdelemre tett ígéreteit, Erdogan szerint Ankara még mindig azt látja, hogy „terroristák mozognak Stockholm utcáin”. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Recep Tayyip Erdogan török államfőt (Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Gunyejev)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.