időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

Fentaniltúladagolásban halt meg egy egyéves fiú, miután a bölcsődei matraca alatt tárolták a drogot

Magyar Nemzet
Forrás: BBC
2023.09.20. 18:03 2023.09.20. 18:23
Fentaniltúladagolásban halt meg egy egyéves fiú, miután a bölcsődei matraca alatt tárolták a drogot

Egyéves fiú halt meg fentaniltúladagolásban New Yorkban – adta hírül a BBC. Nicholas Dominici feltehetően azért halt meg, mert a bölcsődei matraca alá rejtették az erős érzéstelenítőt és a kisfiú belélegezhette azt. 

Három másik gyermeket kórházba kellett szállítani, miután a bronxi bölcsődében ők is a kábítószer hatása alá kerültek.

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-terjesztés és gyilkosság miatt emeltek vádat két ember ellen. A rendőrség szerint a nyolc hónapos és kétéves kor közötti gyerekek a bölcsődében lélegezték be a fentanilt. 

A bölcsődében tartott házkutatás során egy kiló fentanilt találtak, amelyet „egy matrac alatt fedeztek fel, ahol a gyerekek korábban aludtak” – közölte hétfőn Joseph Kenny, a New York-i rendőrség főnyomozója. A rendőrség szerint az épületből előkerült kábítószer nagyjából 500 ezer ember halálát okozhatta volna. 

A fentanil a heroinnál 50-szer erősebb szintetikus fájdalomcsillapító, amelynek szerepe lehet az amerikai kábítószeres halálesetek számának növekedésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.