Háborog Olaszország a veszélyeztetett medve kilövése miatt

Amarena gyakran tévedt be a helyi kisvárosba, a beszámolók szerint nem jelentett veszélyt az emberekre.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 8:20
medve Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz politikusok és szakértők egyhangú felháborodásuknak adtak hangot, miután egy férfi kilőtt egy veszélyeztetett barna medvét az ország középső részén található Abruzzo nemzeti parkban – számolt be a The Guardian brit napilap. Mint írják, Amarena a parkban élő körülbelül hatvan kritikusan veszélyeztetett appennini barna medvének, mitöbb, az egyik legtermékenyebb nőstények közé tartozott. Amarenát gyakran két medvebocs társaságában látták, akik után most kutatnak a hatóságok. 

Az elkövetőt azonnal be is azonosították, a leírtak alapján egy 56 éves helyi férfi lőtte ki a veszélyeztetett állatot. 

Elmondása szerint azért tüzelt, mert a medve behatolt a nemzeti park határában, de már azon túl fekvő birtokára. A parki hatóságok elítélték az esetet, mint mondták: noha Amarena néha kárt okozott a környékbeli gazdaságokban, az emberekre soha nem jelentett veszélyt. 

Amarena gyakran tévedt be a helyi kisváros, San Sebastiano Dei Marsi utcáira, a felvételek alapján pedig valóban nem volt közveszélyes.

Gilberto Pichetto környezetvédelmi miniszter is megszólalt az ügyben, dühének és felháborodottságának hangot adva. Mint mondta, jelenleg a legfontosabb a két árván maradt medvebocs védelme, a hatóságok mident meg fognak tenni annak érdekében, hogy felkutassák őket, és szabadon élhessék hátralevő életüket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.