Tragédia is lehetett volna, cápák támadtak a hajóra, embereket kellett kimenteni

A hajó egy része leszakadt.

Forrás: MTI2023. 09. 06. 13:56
A,Predator,Great,White,Shark,Swimming,In,The,Ocean,Coral
1683088564 Fotó: Digital Storm
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három embert mentettek ki az Ausztrália északkeleti partjainál lévő Korall-tengerből, miután a hajót, melyen utaztak, cápák támadták meg – jelentette be az ausztráliai tengerbiztonsági hatóság (AMSA) szerdán.

A körülbelül kilenc méter hosszú, felfújható katamarán a tájékoztatás szerint Vanuaturól indult és az ausztráliai Cairns felé tartott, amikor a hajó mindkét törzsét több cápatámadás érte, 

emiatt a vízi jármű egy része – amint az a műholdfelvételeken is látható volt – gyakorlatilag leszakadt.

A hajót a vészjelzés leadása után mintegy 830 kilométerre Cairns partjaitól délkeletre találták meg. A mentés során az ausztrál hatóság egy közelben járó, panamai zászló alatt haladó hajó segítségét kérte.

A szerencsétlenül járt hajó három utasa, két orosz és egy francia állampolgár csütörtökön érkezik Brisbane-be – közölte az ASMA.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.