Itt a vége a Wagnernek? Felszámolják a zsoldosok táborát Belaruszban

A harcosoknak két lehetőségük van: visszatérnek a civil életbe, vagy szerződést kötnek a védelmi minisztériummal.

2023. 09. 16. 9:18
A Wagner orosz zsoldoscsoport belorusz katonákat kiképez ki a lengyel határtól néhány kilométerre, 2023.07.19-én. (Fotó:  TRT World Now / Twitter)
A Wagner orosz zsoldoscsoport belorusz katonákat kiképez ki a lengyel határtól néhány kilométerre, 2023.07.19-én. (Fotó: TRT World Now / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műholdfelvételek tanúsága alapján úgy tűnik, felszámolják az orosz Wagner-zsoldosok táborát Belaruszban. 

A Minszktől délkeletre található Tszel településen augusztus kezdete óta összesen 273 katonai sátrat bontottak le, ahol összesen mintegy háromezer Wagner-harcost helyeztek el.

áll a Reuters hírügynökség beszámolójában.

https://x.com/izumoyu/status/1702652448857632846?s=20

Az orosz magánhadsereget a Moszkva ellen indított sikertelen puccskísérlet után fogadta be Belarusz. A csoport a lázadással azután hagyott fel, hogy Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök alkut kötött velük, miszerint ha megszakítják a puccsot, Belaruszban táborozhatnak le.

Ám miután nemrég a zsoldosok vezetője, Jevgenyij Prigozsin is életét vesztette, a katonák sorsa bizonytalanná vált. 

A Wagner-csoport megszűnik. A harcosok vagy visszatérnek a civil életbe, vagy szerződést kötnek a védelmi minisztériummal. Ez egy illegális fegyveres alakulat, és az államunkban nem lehetnek olyan fegyveres személyek, akik nem az állam alárendeltjei

 – közölte Viktor Szoboljev orosz tábornok és politikus a The Odessa Journal szerint.

Borítókép: A Wagner orosz zsoldoscsoport belarusz katonákat kiképez ki a lengyel határtól néhány kilométerre, 2023. július 19-én (Fotó: Twitter/TRT World Now)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.