Két embert lőttek le Marseille utcáin + videó

Folytatódtak a kábítószer-kereskedők fegyveres összetűzései a francia városban.

2023. 09. 29. 18:42
Illusztráció. Lőszerek shotgun típusú fegyverbe. (Fotó: sven folkesson / Twitter)
Illusztráció. Lőszerek shotgun típusú fegyverbe. (Fotó: sven folkesson / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ketten meghaltak, egy ember pedig megsebesült Marseille-ben, amikor csütörtökön három férfitól nem messze megállt egy autó, amiből a hátsó ülésről kiszállt egy férfi egy fegyverrel és tüzet nyitott rájuk. A támadás után az elkövetők elmenekültek a helyszínről, a fegyvert nem sokkal később a teljesen kiégett járműben találták meg.

Mind a két áldozat ismert volt már a hatóságok előtt, az egyikük, egy negyvenéves férfi a helyszínen azonnal életét vesztette, ő 2019-ben egy fegyveres verekedésben vett részt, amiben egy fiatal nőt bántott. A másik áldozat egy 24 éves férfi pedig köztörvényes bűncselekményeket követett el, így került a hatóságok látómezejébe, ő valamivel később, nyaki sérülésekbe halt bele. A sérült férfi viszont teljesen ismeretlen a rendőrség előtt.

A rendőrség feltételezi, hogy ez a támadás része lehet annak a kábítószer-kereskedő bandák közötti háborúnak, ami ellen próbálnak fellépni a rendőrök, de egyelőre szélmalomharcnak tűnik az igyekezetük.

Legutóbb két héttel ezelőtt történt ilyen merénylet, akkor egy 56 éves férfit lőttek agyon Marseille-ben. Ahogy arról már lapunk is beszámolt, rendszeresek a nyílt utcán történt gyilkosságok a francia városban. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Twitter/Sven Folkesson) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.