Majdnem négy órán keresztül ostromolták az orosz drónok az ukrán kikötőt

Az ukrán légvédelem a huszonöt iráni gyártású, Sahíd típusú drón közül huszonkettőt lelőtt – közölte a légierő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 03. 8:43
null
Kijev, 2023. augusztus 30. Lángoló autó a legutóbbi orosz rakétatámadást követõen Kijevben 2023. augusztus 30-án. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, további kettõ megsebesült. MTI/EPA/Vadim Szarahan Fotó: Vadim Szarahan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonöt orosz drón támadta meg az ukrajnai Odessza régió egyik dunai kikötőjét vasárnap kora hajnalban, megrongálva a helyi infrastruktúrát. A dunai hajózási infrastruktúrát ért légicsapásban legalább két polgári személy megsérült – közölte az ukrán déli hadszíntéri parancsnokság a Telegram-fiókján.

Az ukrán légvédelem a 25 iráni gyártású, Sahíd típusú drón közül 22-t lelőtt – közölte a légierő, hozzátéve, hogy a légicsapás három és fél órán át tartott, és a keletkezett tüzet gyorsan eloltották.

A Duna alsó szakasza egyre fontosabb szerepet játszik az ukrán gabonaexportban azóta, hogy az ENSZ és Törökország által tető alá hozott fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás júliusban összeomlott.

Egyes ukrán médiabeszámolók szerint robbanások voltak a romániai Galachoz közeli Reni kikötőjében, amely a két jelentős dunai folyami kikötő egyike Ukrajnában.

Mindeközben ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő hídon – közölte a létesítményt működtető orosz cég vasárnap hajnalban a Telegram-fiókján, anélkül, hogy további információkat adott volna a lépésről.

A Krími hidat az elmúlt hónapokban több légi és tengeri dróntámadás érte.

Borítókép: Lángoló autó a legutóbbi orosz rakétatámadást követően Kijevben 2023. augusztus 30-án. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, további kettő megsebesült (Fotó: MTI/EPA/Vadim Szarahan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.