Még Romániában is Orbán Viktor interjúját méltatják

Az egyik országos hírtelevízió teljes terjedelmében közölte Tucker Carlson beszélgetését a magyar kormányfővel.

ORBÁN Viktor; CARLSON, Tucker
Budapest, 2023. augusztus 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által a mai napon közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idõ szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes terjedelmében közölte az egyik országos román hírtelevízió, a PrimaNews Tucker Carlson interjúját Orbán Viktorral. A beszélgetésnek a romániai sajtóban is nagy visszhangja volt.    

Cozmin Gusa román politikai elemző, volt parlamenti képviselő videó podcastműsorában azt mondta: Carlson-interjú a magyar miniszterelnökkel azt jelzi, hogy Magyarországnak ambíciója, szakértelme és nemzetközi szintű vezetői vannak. 

A szomszédok készülnek a régió jövőbeni vezetői pozíciójára

– fogalmazott Gusa. Mint mondta, Orbán Viktor az interjú során intelligensen, művelten, gördülékenyen, s ha kellett, élesen nyilatkozott. Kiemelte, hogy a magyar kormányfő „felmosta a padlót” Bidennel, pozitívan beszélt Donald Trumpról, illetve a republikánusokról. Gusa szerint Magyarország vezetője hitelesen közvetítette az interjúval a világnak, hogy személyében egy különleges potenciállal bíró tárgyalóval és rendezővel számolhat a térség. Az elemző úgy vélte, egyetlen vezető román politikus sem lett volna képes egy ilyen interjúra. Cozmin Gusa megemlítette: Novák Katalin köztársasági elnök meghívta Elon Muskot Budapestre, a világ legnagyobb demográfiai csúcstalálkozójára.             

Az idei, tusnádfürdői Orbán-beszéd után Adrian Severin volt román külügyminiszter azt írta Facebook-bejegyzésében: 

a magyar kormányfő tudja, hogy a románok egyre nagyobb arányban szimpatizálnak a magyar kormány szuverenizmusával és elítélik a bukaresti kormány szervilizmusát és inkompetenciáját. 

A Nézőpont Intézet tavalyi közvélemény-kutatásából kiderült: tízből hatan inkább pozitívan vélekednek Orbán Viktorról, s mindössze harminc százalék ítéli meg személyét inkább negatívan Romániában. A felmérés szerint minden romániai társadalmi csoportban többségben vannak azok, akik körében népszerű a magyar miniszterelnök. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által ma közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek (b) a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. Az interjú közép-európai idő szerint ma jelent meg Carlsonnak az X közösségi oldalán (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.