„Nem kell mindent elhinni a német médiának” – vélik a hazánkban élő németek

Egyre többen és többen érkeznek Nyugatról, hogy Magyarországon kezdjenek új életet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 09. 02. 9:21
Forrás: unsplash.com/Elijah G
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos magyar él az EU és a schengeni rendszer adta lehetőséggel és külföldön álltak munkába, ugyanakkor kevesebb szó esik arról a folyamatról, hogy a nyugatiak, főleg a németek, osztrákok és a hollandok vándorolnak be Magyarországra – írta a Mandiner. 

Közöttük sok az idősebb, nyugdíjas korú, de akadnak kisgyerekes családok is. 

Jellemző rájuk, hogy nem feltétlenül a nagyvárosi életet keresik, hanem szívesen költöznek falvakba, kisebb településekbe.

A Facebookon is több csoportot alapítottak, ahol egymásnak segítenek a külföldiek, hogy milyen tippek, trükkök vannak, ha valaki szeretne Magyarországra költözni.

Ezekben a csoportokban írnak arról, hogy miként látnak minket, magyarokat azok, akik már itt élnek egy ideje.

A csoportokban szinte tényleg minden téma felmerül, van, aki a lótartás témakörében próbál megtudni valamit, van, aki pedig a fiának keres német ismerőst vagy barátokat. De ennél komolyabb dolgokról is sokszor esik szó, többször kerülnek elő politikai témák, 

kiemelik, hogy a magyarok büszkék az országukra és a kultúrájukra, és ezt meg is merik mutatni.

A cigányság is téma, ahol arról írnak többen, hogy romák lakta környéken élnek, és soha nem történt velük semmilyen atrocitás.

Akadt olyan is, aki arról posztolt, hogy közismert, hogy a magyar kormány nem kedveli túlságosan az idegeneket. Voltak, akik támogatták a kommentjét, mondván, a magyarok mennyire nem szeretik a német bevándorlókat, ugyanakkor a legtöbben nem értettek egyet velük. Többen kifejtették, hogy Magyarországot az egyik legvendégszeretőbb országnak tartják a németek.

Volt, aki csak annyit írt neki, hogy nem kell mindent elhinni a német médiának, mindegy, mit írnak, és volt, aki ezt meg is fejelte annyival, hogy kevesebb német közmédiát kellene néznie. 

Többen méltatták az illegális bevándorlás elleni magyar fellépést is. 

Egy osztrák pedig arról írt, hogy 

2018 óta él Magyarországon, amit egy nagyon szép és biztonságos életnek tart.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: unsplash.com/Elijah G)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.