Palesztin fegyvereseket ölt meg az izraeli hadsereg

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzseníni menekülttáborban kitört összecsapásban kedd este − jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet kedden.

Forrás: Shiri Zsuzsa (MTI)2023. 09. 20. 10:44
null
Dzsenin, 2023. július 3. Az izraeli hadsereg páncélozott jármûvei a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án. A hadsereg hétfõn közölte, hogy terrorista célpontokat támadott a mûvelet során, amelyben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint három lakos életét vesztette, kéttucatnyian megsebesültek. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztin egészségügyi hatóságok két halottról és legkevesebb harminc sebesültről számoltak be az izraeli hadsereg rajtaütése nyomán, melyben drónokat vetettek be a palesztin fegyveresek ellen Ciszjordánia északi részén található menekülttáborban.

A menekülttáborba behatoló izraeli egységek elfogtak két keresett személyt, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet tagjait. 

Az egyik izraeli páncélozott katonai dzsip egy úton elhelyezett pokolgépre futott, de a járműben lévő katonák nem sebesültek meg.

Délután a Gázai övezet határán kitört zavargásokban az izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint, a 25 éves, Hán Junisz-i Mohamed Raduánt, kilencen pedig megsebesültek a lövésektől.

Az övezet határkerítésénél néhány napja ismét megjelentek a köveket dobáló, gumiabroncsokat égető, pokolgépeket elhelyező palesztin tüntetők, s kedden ugyan sikerült áttörniük egy kerítésszakaszon, de nem hatoltak át az izraeli határon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.