Putyin az iskolásoknak: Oroszország legyőzhetetlen + videó

Az orosz elnök a tanévkezdés napján a harminc legjobb teljesítményt nyújtó gyerekkel beszélgetett a tudás napja alkalmából.

2023. 09. 01. 20:21
LIHACSOV, Alekszej; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. augusztus 14. Vlagyimir Putyin orosz elnök Alekszej Lihacsovval, a Roszatom orosz állami atomenergetikai társaság vezérigazgatójával tanácskozik Moszkvában 2023. augusztus 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszandr Kazakov Fotó: Alekszandr Kazakov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lehetetlen legyőzni egy ilyen nemzetet ilyen hozzáállással. Legyőzhetetlenek voltunk és ugyanilyenek vagyunk most is – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a diákoknak a tudás napja alkalmából, utalva a második világháborús eseményekre. Az orosz elnök a tanévkezdés alkalmából tartott beszédet az iskolásoknak, az eseményre harminc kiemelkedő teljesítményt nyújtó iskolás gyermeket választottak ki. Oroszország-szerte arra ösztönzik az iskolásokat, hogy küldjenek leveleket az Ukrajnában szolgáló orosz katonáknak. Az előadás során Putyin azt mondta, Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságban éljenek abban a négy ukrajnai régióban, amelyet a Oroszország tavaly csatolt magához.

Az orosz államfő azt is bejelentette, hogy új családi versenyt rendeznek, amely hozzájárul a hagyományos értékek fejlesztéséhez. 

Szeptember 4-től lehet majd ilyen projektekre pályázni. Gyermekes családokról van szó, nagyon szeretnénk, ha [a pályázatban] a családok különböző generációinak képviselői vennének részt, hogy megmutassuk, hogyan fejlődik a család, hogyan adódik át a tudás generációról generációra, hogyan adódnak át a hagyományos családi értékeink generációról generációra, milyen fontos a család a társadalmunkban és a hagyományos értékeink fenntartásában, amelyeken az egész államunk áll

– jelentette ki Vlagyimir Putyin. Hozzátette: 

Nagyon is számítok arra, hogy ez a projekt éppen azoknak az értékeknek a fejlődéséhez fog hozzájárulni, amelyek fejlődésünk alapját képezik. Többek között ez, valamint az iskolában, az egyetemeken, az intézetekben szerzett tudás segít majd a fiataloknak abban, hogy megvalósítsák magukat az életben. Hogy megválasszák saját életútjukat, és ezen az úton tovább haladva maximális eredményeket érjenek el

– zárta szavait az orosz elnök. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök Alekszej Lihacsovval, a Roszatom orosz állami atomenergetikai társaság vezérigazgatójával tanácskozik Moszkvában 2023. augusztus 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszandr Kazakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.