Putyin szerint Musk kivételesen tehetséges, de kiderült az is, hogy a vodka a gyenge pontja

Az orosz elnök Vlagyivosztokban beszélt a dél-afrikai milliárdosról.

2023. 09. 12. 21:21
MUSK, Elon
Párizs, 2023. június 16. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésû innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin tehetséges üzletembernek nevezte Elon Musk, dél-afrikai tech-milliárdost. Az orosz elnök kedden, a Vlagyivosztokban tartott Keleti Gazdasági Fórumon beszélt az orosz űrprogramról is. 

Elon Musk kétségtelenül kiváló ember, ezt el kell ismerni, és szerintem az egész világ el is ismeri. Egy aktív, tehetséges üzletember

 – mondta el az államférfi. 

Kiegészítette azzal, hogy szerinte az üzletembert támogatja az amerikai állam, és azt is, hogy Moszkva hajlandó fejleszteni a magánvállalkozásokat. Oroszország csaknem ötven év után tért volna vissza a Holdra, ám a Luna–25 az égitest felszínére zuhant. Ezt az oroszok jelentős bukásnak tekintették. 

A múlt héten Elon Musk visszautasította az ukrán kormány azon kérését, hogy a SpaceX a Starlink műholdas hálózatot egészen a Krím-félszigeten lévő Szevasztopolig terjessze ki, mivel azt mondta, hogy ezzel a cég kifejezetten részt venne egy jelentős háborús cselekményben és a konfliktus eszkalációjában.

Elon Musk 2002 előtt valamikor rakéták vásárlásáról folytatott találkozót az oroszokkal. Ez még azelőtt volt, hogy megalapította volna a SpaceX-et. 

Mint a most megjelent önéletrajzi könyvéből kiderült, egy moszkvai étterem különszobájában találkoztak, ahol rengeteg felest hoztak nekik, amihez kevés étel volt.

 Az üzletember pedig annyira nem bírta a vodkát, hogy ájultra itta magát, és a feje az asztalra puffant.

 

Borítókép: Elon Musk. (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.