Tengeri és légi drónokkal támadták a Fekete-tenger térségét az ukránok

A Krím félsziget felett az orosz légvédelem 11 repülőgép típusú ukrán drónt lőtt le.

2023. 09. 14. 9:04
null
Bahmut, 2023. augusztus 14. Ukrán katonák az orosz katonákat megadásra felszólító röplapokat tartalmazó lövedékeket lõnek Grad rakéta-sorozatvetõvel az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki reületen fekvõ Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fekete-tenger térségében végrehajtott ukrán tengeri és légi dróntámadás elhárításáról számolt be csütörtök reggel az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ukrán fegyveres erők hajnalban öt személyzet nélküli motorcsónakkal kísérelték meg megtámadni a Fekete-tengeren az orosz haditengerészet Szergej Kotov járőrhajóját. A legénység az összes tengeri drónt megsemmisítette a fedélzeti fegyverekkel.

A minisztérium szerint a 2014-ben elcsatolt Krím területe fölött csütörtök hajnalban az orosz légvédelem 11 repülőgép típusú ukrán drónt lőtt le. A félszigetet az orosz szárazfölddel a Kercsi-szoroson át összekötő Krími hídon felfüggesztették a forgalmat.

A moszkvai katonai tárca arról is beszámolt, hogy éjfél után egy órán belül három repülőgép típusú drónt semmisítettek meg az Ukrajnával határos Brjanszk megye légterében.

 

Borítókép: Ukrán katona a kelet-ukrajnai Donyecki reületen fekvõ Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án (Fotó: MTI/AP/Libkos)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.