„Zelenszkij olyan a Nyugatnak, mint egy újabb koronavírus-járvány”

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő reagált az ukrán elnök interjújára.

2023. 09. 11. 16:42
ZELENSZKIJ, Volodimir
Donyeck, 2023. szeptember 5. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) katonákkal beszél a Donyeck megyei látogatása során 2023. szeptember 4-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zelenszkij olyan a Nyugatnak, mint egy újabb koronavírus-járvány” – fogalmazott Marija Zaharova Telegram-bejegyzésében. Az orosz külügyi szóvivő az ukrán elnök minap megjelent interjújának egy részére reagált, amelyben Zelenszkij arról beszélt, hogy szinte lehetetlen megjósolni, hogy az európai országokban élő ukránok milliói hogyan reagálnának arra, ha a szövetségesek hirtelen felhagynának a hazájuk támogatásával. 

Az ukránok általában jól viselkednek és nagyon hálásak azoknak, akik befogadták őket. De nem lenne jó történet Európa számára, ha sarokba szorítanák ezeket az embereket

– jegyezte meg az ukrán elnök.

Zaharova szerint az ilyen fenyegetőzés bizonyítja, hogy Kijevben náci rezsim uralkodik, akik nem félnek terrorista eszközökhöz nyúlni elképzeléseik megvalósításának érdekében. A külügyi szóvivő kitért azokra a – javarészt orosz anyanyelvű – menekültekre, akik 2014-et követően hagyták el Ukrajnát, „miután Porosenko (Ukrajna akkori elnöke – a szerk.) rájuk uszította a fegyveres erőket, pincékbe záratta volna őket, Zelenszkij pedig engedélyt adott gyermekeik megöletésére”. 

Őket sarokba lehet szorítani csak azért, mert más nyelvet beszélnek?!

− fakadt ki Zaharova.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) katonákkal beszél a Donyeck megyei látogatása során 2023. szeptember 4-én (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.