A kínai beruházások nélkülözhetetlenek a gazdasági növekedéshez

A külgazdasági és külügyminiszter Pekingből jelentkezett be.

2023. 10. 17. 7:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai beruházások nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a magyar gazdaságot növekedési pályán tartsuk

– közölte Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében. Mint azt a külgazdasági és külügyminiszter írta, jó hír, hogy a beruházási lendület nem csökken, sőt a világ legmodernebbb technológiájú elektromos akkumulátorokhoz katódot gyártó Huayou Cobalt mintegy 450 milliárd forintos magyarországi beruházása tovább bővül, a vállalat ugyanis rendkívül elégedett a magyar körülményekkel.

Mindez még inkább hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország élen járjon az elektromos autóipari átállásban és a lehető legnagyobb haszonra tegyen szert a modern beruházások, valamint a munkahelyteremtés terén a világgazdaság meghatározó technológiai forradalma nyomán – tette hozzá. A tárcavezető közölte, ismét bebizonyosodott, hogy minden kínai beruházás egy újabb biztatás újabb és újabb kínai vállalatoknak, hogy Magyarországra jöjjenek, ugyanis a már nálunk lévő vállalatok pozitív tapasztalatainál nem létezik jobb referencia.

Ezzel beigazolódik külügyminiszter kollégám tegnapi mondásának igazsága: ha egy kínai beruházás Európába megy, akkor az nagy valószínűséggel Magyarországra megy

– vélekedett.

Borítókép: Szijjártó Péter Kínában tárgyal (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.