A Yale egyetemi újság a Hamászt mosdatta

Szerintük „megalapozatlanok” a szerző állításai.

2023. 10. 31. 19:54
null
Canberra, 2019. október 21. A sajtószabadság jegyében Joga van tudni jelszóval meghirdetett kampányról tudósító vezetõ ausztrál napilapok címlapja Canberrában 2019. október 21-én. Az újságok egy cenzúrázott fiktív kormányzati dokumentumot közöltek a tényfeltáró újságírást korlátozó jogi szabályozást ellenzõ ausztrál kampány keretében. MTI/EPA/AAP/Lukas Coch Fotó: Lukas Coch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Yale egyetemi újságában cenzúrázták egy Izrael-párti író cikkét, mivel szerintük „megalapozatlanok” az állításai, melyek szerint a Hamász terroristái férfiakat fejeznek le és nőket erőszakolnak meg.

Sahar Tartak, a szerző X-oldalán úgy fogalmazott, hogy még mindig gyűjti a gondolatait a Yale Daily News helyreigazításával kapcsolatban.

A cikkében Tartak azt kívánta feltárni, hogy az úgynevezett „Yalies4Palestine” (Yaleiek Palesztináért) csoport gyűlöletkeltően jár-e el, amikor a Hamász támadása után olyan eseményeket szervez, amelyeknek témája, hogy „az izraeli cionista rezsim felelős a kibontakozó erőszakért”.

Az oldalon a következő üzenet fogadja az olvasót: 

A szerkesztő megjegyzése, helyesbítés: ezt a cikket szerkesztettük, hogy eltávolítsuk azokat a megalapozatlan állításokat, amelyek szerint a Hamász nőket erőszakolt meg és férfiakat fejezett le.

Az eset elterjedte óta több volt diák és hasonlóan gondolkozó fiatal is elítélte az egyetemi lap tevékenységét, egy támogató azt írta, hogy lenyűgözi Tartark bátorsága, aki egy ilyen köztudottan ellenséges környezetben a saját nevét meri adni egy ilyen anyaghoz. Sokak szerint elfogadhatatlan az antiszemitizmus terjedése és a terroristaszervezet mosdatása.

Borítókép: A sajtószabadság jegyében Joga van tudni jelszóval meghirdetett kampányról tudósító vezető ausztrál napilapok címlapja Canberrában 2019. október 21-én. Az újságok egy cenzúrázott fiktív kormányzati dokumentumot közöltek a tényfeltáró újságírást korlátozó jogi szabályozást ellenző ausztrál kampány keretében. (MTI/EPA/AAP/Lukas Coch) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.