Az EU által támogatott egyetem tanárai zsidók meggyilkolására szólítottak fel

Egy európai parlamenti képviselő az ügyet az Európai Ügyészségig vitte.

2023. 10. 18. 18:02
null
Eindhoven, 2023. október 14. A palesztinokat támogató tüntetés a hollandiai Eindhovenben 2023. október 14-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások 2215 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar Fotó: Rob Engelaar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2014 óta finanszírozza az Európai Bizottság a Gázai Iszlám Egyetemet, amelyet szoros szálak fűznek a Hamászhoz. Az egyetemet Ahmed Jaszin, a Hamász megteremtője alapította. Ahogy a V4NA nemzetközi hírügynökség is megírta, 2014 és 2022 között az EU 1,7 millió eurót különített el az intézet számára több programban is. Az utolsó ilyen projekt 2021-ben kezdődött, és még mindig folyamatban van.

Az egyetemen kemény ideológiai kiképzést kapnak a hallgatók, ezt bizonyítja, hogy olyan alumnikkal büszkélkedhet, mint Iszmail Haníje, a Hamász vezetőjétől és a Palesztin Hatóság korábbi miniszterelnöke, Mohammed Deifig, az Ezzedin al-Kasszam Brigádok vezetője és számos más Hamász-vezető. A francia fdesouche lap arról számolt be, hogy volt, hogy az 

egyetem professzorai, „zsidók, beleértve a nőket és a gyerekeket, megölésére” szólították fel a hallgatóságot.

Jean-Paul Garraud, a Nemzeti Tömörülés (RN) párt Európai Parlamenti képviselője egy bejegyzésében azt mondta, hogy 

jelenteni fogom az Európai Ügyészségnek az európai pénzek kifizetését a Hamász gázai egyeteme számára, amelyek segítettek a terrorista tanoncok iszlám fundamentalizmusra való nevelésében.

Borítókép: A palesztinokat támogató tüntetés a hollandiai Eindhovenben 2023. október 14-én (MTI/EPA/ANP/Rob Engelaar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.