Berlinben a diákok a Hamászt éltetik és zsidóznak az iskolákban

Ugyan minden eszközzel fellép a német kormány a Hamász németországi támogatói és szimpatizánsai ellen, a háború a berlini iskolákba is betört: a diákok a Hamászt éltetik, antiszemita kijelentéseket tesznek, a tanárok pedig tanácstalanok.

Forrás: Infostart2023. 10. 12. 10:55
null
Milánó, 2023. október 10. A palesztinok mellett tüntetõ emberek Milánóban 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász izraeli terrortámadásai óta elsősorban Berlinben, de több németországi városban is a palesztin terrorszervezetet támogató megmozdulásra került sor derül ki az Infostart összefoglalójából.

Nancy Faeser belügyminiszter szerint minden rendőri és hírszerzői eszközt be kell vetni a támogatók ellen, ez viszont jelenleg közel megoldhatatlannak tűnik, ugyanis

több német nagyvárosban, Berlinben, Stuttgartban és Dortmundban is tartottak palesztinbarát demonstrációkat a napokban. A tervezett tüntetések szervezői a tiltásra reagálva azonnal rasszizmussal vádolták a hatóságokat, ami jelzi a helyzet feloldhatatlanságát.

Abszurd jelenetek a német iskolákban

A tanárok a helyi illetékesektől kérnek tanácsokat arról, miként kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán. Mindez annak nyomán merült fel, hogy  hét elején

egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg az egyik neuköllni iskolában, mire a 61 éves tanárnő megtiltotta a politikai szimbólumok használatát, ám erre egy másik, 15 éves diák rátámadt az oktatóra, és bántalmazta őt

olvasható az összefoglalóban.

Egy antiszemitizmus elleni szervezet vezetője úgy fogalmazott, a Hamász Izrael ellen indított támadásai óta immár nincs egy nyugodt percük sem. 

„A telefon állandóan cseng, szakadatlanul érkeznek az e-mailek, pedagógusok kérnek tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen magatartást tanúsítsanak” – mondta el a tanácstalanságra rámutatva, ami a kialakult helyzettel kapcsolatban a német oktatási rendszerben is uralkodik. 

A tanárok Németországban mindenütt sorozatosan számolnak be arról, hogy a diákok a Hamászt éltetik, és antiszemita kijelentéseket tesznek, hangos nézeteltérések, verekedések törnek ki. A szakértők attól tartanak, hogy a konfliktus előrehaladtával a berlini iskolákban az erőszak is erősödni fog olvasható a cikkben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.