Ellepték Párizst az ágyi poloskák + videó

Bezárkóznak Párizs polgárai, de így sem sokat tehetnek az ágyipoloska-invázió ellen, ami megkeseríti az életüket. Az élősködők már nemcsak a tömegközlekedés járművein, de olyan helyeken is megjelentek, mint a mozik vagy edzőtermek. A kormány közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett, az idő pedig fogy, ugyanis kevesebb mint egy év van már csak hátra a 2024-es olimpia megnyitójáig.

2023. 10. 09. 21:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy soha véget nem érő rémálom, már nincs életem” − idézi egy párizsi nő kifakadását a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Néhány héttel ezelőtt kezdtek el terjedni azok a videók, amelyek a párizsi tömegközlekedés járművein elszaporodott ágyi poloskákat mutatták. Azóta kiderült, hogy a probléma súlyosabb: az élősködők már olyan helyeken is megjelentek, mint a mozik vagy edzőtermek, tehát 

a párizsi polgárok hiába zárkóznak be, nem tudják távol tartani maguktól a problémát.

Az ágyi poloskák 1950 körül tűntek el Franciaországból, de az 1990-es években a megnövekedett nemzetközi utazások miatt újra megjelentek. Megszabadulni tőlük nem egyszerű, ugyanis képesek hosszabb ideig nyugalmi állapotban maradni, és akár egy évig is életben maradhatnak étkezés nélkül.

Szeptember végén a párizsi polgármesteri hivatalnak végre elege lett a rovarinvázióból, és Emmanuel Grégoire párizsi alpolgármester levelet írt Élisabeth Borne francia miniszterelnöknek.

Az ágyi poloskák közegészségügyi problémát jelentenek, és annak is kell nyilvánítani őket

− idézte az ominózus levelet a Politico hírportál.

Élisabeth Borne miniszterelnök pénteken vésztanácskozást hívott össze a helyzet megvitatására, és Clément Beaune közlekedési minisztert bízta meg a helyzet kezelésével, és a francia parlamentben is napirendre került a téma. Az egyik szélsőbaloldali képviselő azzal fenyegetőzött, hogy szabadjára enged egyfiolányi élősködőt az ülésteremben, ha a kormány nem tesz valamit a kialakult helyzet kezelésére – amelyet különösen aggasztóvá tesz, hogy 

a francia főváros lesz a 2024-es olimpiai játékok házigazdája.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Wikipedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.